Bitcoin este anonim?

Întrebările referitoare la modul în care identitatea este legată de Bitcoin și de utilizarea sa sunt de înțeles. Este mai mult decât puțin confuz să analizăm ce aspecte ale numelui și informațiilor personale vor fi legate de platformă. Deși are o reputație pentru a permite utilizatorilor să opereze în umbră, este posibil să știți că Bitcoin este legat de tehnologia distribuită a registrelor, care înregistrează fiecare tranzacție și le urmărește înapoi, la originea lor. Deci, apare astfel întrebarea Bitcoin este anonim?Răspunsul scurt este nu, nu în întregime (cel puțin). Deși anonimatul indică faptul că identitatea unui actor nu este cunoscută, tranzacțiile Bitcoin sunt legate de o anumită adresă și, prin urmare, de o "identitate". Totuși, această adresă nu trebuie neapărat să fie legată de o identitate reală. Din acest motiv, Bitcoin este adesea descris ca fiind "pseudonim". Dacă adresa Bitcoin a unui utilizator este legată de identitatea reală a acestuia, atunci este posibilă urmărirea activității retrospectiv la acestea. Dacă nu, este posibilă doar urmărirea activității înapoi la pseudonimul lor Bitcoin.

Registrul bazat pe tehnologia blocurilor conexate (block-chain) stochează toate tranzacțiile efectuate pe platformă, iar aceasta pentru totdeauna. Hârtia albă inițială, care a lansat Bitcoin, "Bitcoin: un sistem electronic de numerar de tip peer-to-peer", a încurajat utilizatorii să schimbe adresele pentru fiecare tranzacție, pentru a le împiedica să fie conectate împreună și trasate la un singur utilizator. Cu toate acestea, acest lucru nu va garanta anonimatul complet, deoarece analiza blocului public poate lega împreună diferite adrese (se creează astfel o asociere de adrese). Dacă, atunci, chiar și una dintre adrese este legată de o identitate reală, toate pot fi la fel de bine legate de respectiva identitate.

Există, totuși, unele metode de creștere a anonimatului sau, cel puțin, îngreunarea identificării înapoi a unei identități către utilizator.

Folosind un serviciu de amestecare (mixing service), care va tranzacționa anumiți Bitcoins pentru alții cu diferite istorii de tranzacții, poate elimina capacitatea de a permite lucrurilor a se potrivi intrărilor și ieșirilor unui singur utilizator. Dar este vital ca serviciul de amestecare să nu păstreze nici o înregistrare în sine și poate oferi certitudinea în legătură cu returnarea aceleiași cantități de bitcoin care a fost inițial luat.

De asemenea, unele portofele online au servicii încorporate care ajută la ascunderea identităților. De exemplu, aceștia pot reuni toate bancnotele cu ajutorul serviciului lor și apoi le pot da utilizatorilor diferite la retragere. Aceasta, desigur, necesită o prezența a foarte mulți utilizatori și absența unor înregistrări detaliate păstrate de respectivul serviciu.

Cu toate acestea, indiferent de metodele pe care le folosesc, utilizatorii Bitcoin se vor strădui să obțină o anonimitate completă. Cel mult, pot face foarte dificilă și problematică conectarea identităților lor în lumea reală la adresele lor Bitcoin. Pentru mulți, această pseudonimie este suficientă. De ce? Deoarece vine și reversul medaliei: până la urmă vor exista și situații (la nivel oficial) când lucrurile trebuie să fie clare, pentru a nu se crea confuzie și pentru a nu permite ridicarea unor probleme de securitate sau - mai grav - securitate națională.

Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Cum folosim divergențele grafice în tranzacționarea Bitcoin

Cum folosim divergențele grafice în tranzacționarea Bitcoin

Indiferent de instrumentele financiare pe care alegi să le tranzacționezi, toate au proprietăți și caracteristici comune, variațiile acestora fiind ceea ce le face să fie diferite...
 •   0
 •   0
 •   752
 •   0
Ce este bitcoin? O platformă, o monedă, o bursă

Ce este bitcoin? O platformă, o monedă, o bursă

Bitcoin reprezintă lucruri diferite pentru diferite persoane. Pentru unii, este vorba despre un viitor al mișcării libere a monedelor, independente de orice bancă centrală, ceea ce..
 •   0
 •   0
 •   224
 •   0
Ce anume dă valoarea bitcoin-ului?

Ce anume dă valoarea bitcoin-ului?

Moneda digitală bitcoin are o foarte mare bază de susținători, face în mod regulat obiectul titlurilor ziarelor (fie ele digitale sau nu) și inspiră nenumărați investitori să ia în..
 •   0
 •   0
 •   262
 •   0
Bitcoin și taxele fiscale

Bitcoin și taxele fiscale

Când vine vorba de taxele fiscale, situația poate fi destul de confuză, deoarece regulile sunt complicate, mai ales în ceea ce privește tipurile de venituri impozabile și cele car..
 •   0
 •   0
 •   201
 •   0
Ce este un ICO?

Ce este un ICO?

O ofertă inițială de monede, de asemenea denumită în mod obișnuit o ICO (Initial Coin Offer), este un mecanism de strângere de fonduri în care proiectele noi își vând "jetoanele" c..
 •   0
 •   0
 •   194
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!