Bitcoin și taxele fiscale

Când vine vorba de taxele fiscale, situația poate fi destul de confuză, deoarece regulile sunt complicate, mai ales în ceea ce privește tipurile de venituri impozabile și cele care nu sunt impozabile; ce poate fi retras și ce nu poate; și care active trebuie să fie listată și care nu? Adăugați la acestea confuzia legată de valoarea monedei digitale și statutul acesteia în ochii guvernelor, și mai există de asemenea și întrebări legate de modul în care bitcoin se raportează la impozite.În Statele Unite, de exemplu, "venitul impozabil" cuprinde tot ceea ce a fost primit ca plată pentru bunuri și servicii. Nu există nici un motiv pentru care s-ar exclude plata în bitcoin. Un bitcoin primit de la o altă persoană, în contul de schimb, se constituie ca venit brut, care este supus impozitului pe venit. Bitcoin, câștigat prin intermediul comerțului sau prin instituirea unei platforme însoțită de o bursă, ar putea cădea sub categoria "câștigurilor de capital", cum ar fi aurul, și va fi impozitat. Bitcoins care sunt "exploatate" sunt considerate ca venituri obținute din actul minier și sunt impozabile cu cheltuielile acumulate (cum ar fi puterea de calcul), fiind deductibile. Atunci când minerii își vând mărfurile "bituminoase" (adică bitcoinii ), aceștia sunt impozitați pe orice creștere a valorii bitcoin, între momentul când au fost minate și când au fost vândute.

Serviciul de venituri interne al Statelor Unite a elaborat o notificare privind "moneda virtuală" pentru anul 2014, oferind unele indicații cu privire la opiniile sale privind activitățile de tip "bitcoin" ca active de capital care fac obiectul impozitelor. Cu toate acestea, utilizatorii vor trebui să analizeze cerințele fiscale pentru oricare dintre țările în care plătesc impozite și să precizeze modul în care guvernele din țara lor de origine clasifică criptovalutele ca bitcoin.

Pentru a vă pregăti pentru sezonul fiscal, este important ca deținătorii de bitcoin să facă o notă cu privire la valoarea activului digital în comparație cu moneda locală clasică. Se recomandă, de asemenea, să păstrați un raport detaliat al cheltuielilor bitcoin și să înregistrați valoarea bitcoin atunci când ați efectuat cheltuieli și, mai ales, cantitatea de bitcoin în discuție, și să aveți în vedere situațiile în care oricare dintre aceste cheltuieli poate fi anulată.

Apelarea la un contabil cu experiență este o modalitate excelentă de a vă asigura că depunerea taxelor pentru bitcoin este corectă. Există mai multe servicii destinate întru a ajuta utilizatorii să-și dea seama cum să plătească taxele bitcoin, servicii precum CoinReporting și Bitcoin.

În timp ce nimeni nu promite că va fi distractiv, înregistrarea corectă și raportarea venitului bitcoin este un aspect crucial al economiei valutare digitale.

În concluzie, profitul, fie el în forma bitcoin sau în alta (precum profit de pe urma tranzacțiilor valutare speculative, ori a acțiunilor, dar și venituri din afaceri - mici sau mari), este destinat și impozitării de către stat. Este vital pentru a nu suporta mai târziu circumstanțele pe care le specifică legea. Este foarte important să cunoașteți aceste aspecte pentru a evita ajungerea în situații neplăcute și, mai ales, detrimentale din punct de vedere financiar.
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Ce anume dă valoarea bitcoin-ului?

Ce anume dă valoarea bitcoin-ului?

Moneda digitală bitcoin are o foarte mare bază de susținători, face în mod regulat obiectul titlurilor ziarelor (fie ele digitale sau nu) și inspiră nenumărați investitori să ia în..
 •   0
 •   0
 •   262
 •   0
Bitcoin este anonim?

Bitcoin este anonim?

Întrebările referitoare la modul în care identitatea este legată de Bitcoin și de utilizarea sa sunt de înțeles. Este mai mult decât puțin confuz să analizăm ce aspecte ale numelui..
 •   0
 •   0
 •   232
 •   0
Ce este mineritul de bitcoin?

Ce este mineritul de bitcoin?

Una dintre întrebările fundamentale pe care mulți oameni o au despre Bitcoin se învârte în jurul garanțiilor (tokens). Întrebările legate de valoarea, securitatea și istoria sa, to..
 •   0
 •   0
 •   226
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!