CE a lansat Observatorul și Forumul UE pentru Blockchain

Comisia Europeană (CE) a lansat Observatorul și Forumul UE pentru Blockchain (BOF) pentru a consolida și a dezvolta inițiativele ce țin de blockchain în cadrul Uniunii Europene (UE).

Cu sprijinul Parlamentului European, BOF este un proiect pilot propus de parlamentarul european Jakob von Weizsäcker, care este responsabil pentru raportul privind monedele virtuale (mai exact, cryptocurrency). Proiectul vizează sprijinirea activității Comisiei privind tehnologiile financiare. Această nouă inițiativă va evidenția evoluțiile esențiale ale tehnologiei blockchain și va promova actorii europeni pentru accelerarea creșterii și adoptarea acestei extraordinare tehnologii în cadrul UE.

Printre numeroasele tehnologii care conduc inovarea digitală, blockchain-ul are potențialul de a fi cu adevărat un modelator pentru serviciile și piețele financiare. Observatorul și forumul Blockchain vor monitoriza evoluțiile și vor informa, de asemenea, elaborarea politicilor.

Multe state membre ale UE au anunțat inițiative bazate pe tehnologia de tip blockchain, iar CE dorește să se asigure că aceste proiecte pot funcționa transfrontalier, consolidând expertiza și abordând provocări cum ar fi dezintermedierea, încrederea, securitatea și trasabilitatea prin proiectare. Sunt îngrijorătoare numeroasele inițiative ale băncilor, companiilor de asigurări, burselor de valori și altor sectoare de activitate, care conduc la materializarea diverselor sisteme disparate, care, prin urmare, nu pot funcționa împreună.

Blockchain este cel care face acum jocul, iar Europa trebuie să fie în fruntea dezvoltării sale. Trebuie, în mod evident, stabilit un mediu favorabil și potrivit - o piață unică digitală pentru blocuri, astfel încât toți cetățenii să poată beneficia, în loc de un mozaic de inițiative. Observatorul și Forumul de blocuri UE reprezintă un pas important în această direcție.

În urma unei proceduri de licitație în iulie 2017, CE a selectat Consensys ca partener pentru a sprijini mobilizarea Observatorului în Europa.

Este o misiune care se vrea a fi o cooperare deschisă și transparentă între cetățeni, instituții și guverne". UE a fost creată pentru a permite cooperarea între statele membre. Această viziune comună a făcut ca parteneriatul să se potrivească.

Potrivit Timsit, Consensys va gestiona inițiativa în cooperare cu Comisia, va coordona pregătirea unui număr de rapoarte de cercetare și va organiza ateliere și evenimente pentru a colecta contribuții și feedback de la un număr mare de părți interesate.

Comisia finanțează proiectele de tip blockchain în întreaga UE din 2013 și se așteaptă să finanțeze până la 425 milioane USD până în 2020.

Nu este e mirare că această tehnologie capătă o asemenea amploare. Până la urmă, sunt în discuție foarte multe avantaje care vor simplifica extraordinar de mult diferitele industrii. Chiar dacă platforma este bine-cunoscută grație bitcoin - dar și a altocin - ea nu limitează doar la monede digitale. Este, bineînțeles, nevoie de vizionari, de persoane dispuse să lucreze în acest sens, dar și de deschiderea din partea utilizatorilor. Cel puțin până în momentul de față, această deschidere se manifestă, lucru care nu poate face altceva decât să bucure și să sprijine astfel de inițiative.

Calea rămâne în continuare deschisă pentru ca noi utilități ale acestei tehnologii să capete formă și să-și arate utilitatea. Ceea ce este important, însă, este că acum există entități care pot integra tehnologiile astfel încât să existe o mai bună comunicare, la toate nivelurile.
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!