Când să oprești pierderea in trading?

Când tranzacționezi pe piața valutară, este absolut necesar să știi când să îți lichidezi pierderile. Fiind capabil să identifici momentul în care este oportună ieșirea dintr-un ordin, îți poți menține pierderile la un nivel redus, ceea ce îți va permite să ai fonduri suficiente pentru a continua tranzacționarea atunci când piața evoluează așa cum ai anticipat.

Având posibilitatea de a limita pierderile, deci de închide ordinele când acestea sunt mici, efectul de levier care intervine asupra unui ordin nu va fi la fel de important și astfel îți poți păstra contul în afara oricărui pericol financiar. Dacă nu înveți să îți limitezi pierderile, aceasta poate duce la minusuri devastatoare pe care nu le vei putea recupera. De fapt, acesta este unul dintre cei mai comuni "lichidatori" ai conturilor de tranzacționare. Dar cea mai mare problemă este să recunoști când este timpul să renunți la un anumit ordin.

Cum să știi când să te oprești? Există mai multe metode, diferite, pe care le poți utiliza pentru a determina acest lucru, dar toate au o componentă similară: recunoașterea unui punct specific pe grafic care reprezintă momentul în care îți dai seama de faptul că analiza ta nu este corectă ori nu mai este valabilă.

Pentru unii oameni, acesta este un procent din contul lor total. De exemplu, s-ar putea să decizi că în orice moment vei scădea cu 3%; vei ieși de pe piață, indiferent de ce se întâmplă, atunci când pierderea a ajuns la 3% din capitalul disponibil în contul de tranzacționare. Acest criteriu este foarte frecvent utilizat și permite să ai o anumită valoare a pierderii pe care ești dispus să ți-o asumi.

O altă metodă foarte comună este de a plasa pur și simplu un SL într-un punct pe care îl consideri că reprezintă o schimbare a situației de pe piață. De exemplu, mulți traderi își vor plasa SL-ul sub cea mai recentă zonă de minim (într-un trend ascendent) sau cea mai recentă zonă de maxime (într-un trend descendent). Dacă prețul ajunge în acele zone, îți dovedește că piața nu merge acolo unde crezi și că trebuie să te retragi și să îți regândești poziția. Făcând acest lucru, te poți decupla de emoția momentului și poți începe să vezi clar oportunitățile (care pot sau nu pot fi prezente în respectivul context).

Unii traderi își vor baza ieșirile pur și simplu pe factorul timp. De exemplu, traderii de zi nu vor avea un sold până în ziua următoare și vor ieși din piață indiferent de sfârșitul zilei de tranzacționare. Acest lucru le permite să-și maximalizeze foarte mult profitul și să doarmă liniștiți noaptea, fără să își facă griji cu privire la spike-urile de la miezul nopții, care ar putea evolua împotriva lor.

Tema comună a tuturor acestor metode, viabile, este că trebuie să te angajezi să respectați regulile. Majoritatea comercianților care aruncă în aer conturile au aceeași problemă: au încălcat unele dintre "regulile lor de aur", iar stoparea pierderilor este fără îndoială una dintre ele. Unul dintre cele mai importante puncte de reținut este faptul că piețele sunt mereu acolo, iar trade-ul următor este chiar "după colț".

Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Cum traderii profesioniști profită de stopurile traderilor amatori?

Cum traderii profesioniști profită de stopurile traderilor amatori?

Piața Forex este renumită pentru volumele imense de tranzacționare, volume care favorizează o mare lichiditate și care, în mare parte, sunt deținute și "puse în mișcare" de entităț..
 •   1
 •   0
 •   1744
 •   0
Când și cum e mai bine să muți Stop Loss-ul?

Când și cum e mai bine să muți Stop Loss-ul?

Una dintre regulile foarte importante în trading este aceea de a-ți conserva capitalul. Asta presupune ca ori de câte ori o tranzacție este defavorabilă (adică generează pierdere) ..
 •   0
 •   0
 •   1679
 •   0
Cum să ai un Stop-Loss mare fără a risca mult

Cum să ai un Stop-Loss mare fără a risca mult

Majoritatea traderilor cred că, pentru a avea un raport bun profit / pierdere cât mai bun, trebuie să aibă un ordin SL mic - sau cel puțin cât mai mic cu putință.Acest lucru are se..
 •   0
 •   0
 •   1608
 •   0
De ce cedează nivelele de suport și rezistență in trading?

De ce cedează nivelele de suport și rezistență in trading?

Nivelele de suport și rezistență sau nivelurile de cerere și de ofertă, reprezintă coloana vertebrală a tranzacțiilor tehnice. Indiferent de tipul metodelor de analiză tehnică util..
 •   0
 •   0
 •   1535
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!