Ce este Lightning?

Lightning (LN) nu este altceva decât un lanț lateral pentru Bitcoin. În loc să se bazeze pe "forkări" complicate, pentru a actualiza stocarea tranzacțiilor pe bloc, această tehnologie permite integrarea canalelor laterale publice între noduri. Practic, în loc să valideze toate informațiile despre lanțul principal, LN creează conexiuni directe între noduri, care sunt deschise prin stocarea bitcoinului pe acel canal. Cea mai bună parte este că rutarea poate trimite plăți prin canale diferite (hop), ceea ce înseamnă că nu trebuie neapărat să aveți mai multe canale deschise.

Cu LN orice utilizator poate configura un nod Lightning și poate deschide canale cu orice nod din rețea. Acest mod de abordare are avantaje mari în ceea ce privește viteza și costul, deoarece taxele ar fi mult mai mici, pe motiv că doar tranzacțiile de decontare sunt validate.

Într-un fel, ceea ce face Lightning este să permită utilizatorilor să depună bitcoin la lanțurile laterale deschise, pentru a face cât mai multe tranzacții cu terțe părți, după cum este necesar, fără nici un fel de validare oficială (PoW). Ceea ce se întâmplă este că atunci când canalul este închis și soldul este decontat, minerii vor prelua acele tranzacții, le vor valida pe blocul principal și apoi se vor propaga în toate celelalte noduri.

Un element cheie în care rețeaua Lightning poate contribui la scalabilitatea Bitcoin este că face tranzacțiile între utilizatori, și deci schimburile, mai rapide și mai ieftine. Un procent mare din actualul volum al Bitcoin pe lanț implică schimburi, astfel încât mutarea unor astfel de tranzacții în canalele de plată Lightning poate reduce taxele pentru toată lumea. În plus, schimburile mai rapide și mai mici de frecare pot spori lichiditatea și pot face ca descoperirea prețurilor să fie mai eficientă în întreg ecosistemului Bitcoin.

Cu ajutorul funcționalității Network Lightning disponibilă astăzi, sunt propuse două tipuri de integrare care pot funcționa independent sau împreună: integrarea schimb-schimb și integrarea directă către utilizator. Prima permite schimburilor să deschidă canale între ele pentru a facilita transferurile de fonduri ale utilizatorilor la viteză mare, într-un mod sigur din punct de vedere criptografic. În a doua variantă, utilizatorii pot depune și retrage fonduri la viteză mare cu taxe minime. Acest lucru permite, de asemenea, utilizatorilor să transfere fonduri între exchange-uri cu un grad mai mare de confidențialitate.

O strategie de integrare va consta în deschiderea de canale de mare volum între schimburi, permițând utilizatorilor să transfere fonduri între exchange-uri rapid, ieftin și în siguranță, fără a expune detaliile direct către utilizatori. Pentru schimburi, beneficiul în acest scenariu este capacitatea de a oferi transferuri de fonduri aproape instantanee utilizatorilor cu un grad înalt de securitate criptografică. Dezavantajul acestei strategii de integrare este acela că comercianții vor expune la schimburile lor detalii suplimentare privind tranzacțiile. În prezent, comercianții transferă fonduri către o adresă Bitcoin pseudonimă care poate sau nu să fie asociată cu o identitate reală. În cazul integrării de la un exchange la altul, numele exchange-ului care primește, precum și codul de identificare al contului la exchange-ul de primire trebuie să fie dezvăluit exchange-ului expeditor.

Cu integrarea de la un utilizator la altul, bursa operează unul sau mai multe noduri accesibile publicului. Aceste noduri sunt integrate cu back-end-ul portofelului de schimb, astfel încât fondurile depuse și retrase prin intermediul canalelor de plată Lightning sunt disponibile imediat și sunt disponibile pentru tranzacționare la fel ca depozitele și retragerile pe block-chain.
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!