Ce este Ripple?

Iniţial lansat în 2012 ca o repetare ulterioară a Ripplepay, Ripple este un sistem de decontare brută în timp real (RBTR), conversie valutară şi reţea de remitenţe. Utilizând un registru comun care este gestionat de o rețea de validare independentă de servere care compară constant înregistrările, Ripple nu se bazează pe energie și putere de procesare și nici pe dovada-de-muncă, utilizate de bitcoin. Ripple se bazează pe o bază de date publică partajată care face uz de un proces de consens între serverele sale pentru a asigura validarea și integritatea informațiilor. Aceste servere de validare pot aparţine oricui, de la persoane fizice la bănci.Protocolul Ripple (token reprezentat ca XRP) este menit să permită transferul imediat şi direct al banilor între două părţi. Orice tip de monedă poate fi schimbată, de la valută clasică. Pretinde că evită taxele şi timpii de aşteptare întâlniți în cadrul băncilor tradiţionale.

Este vorba de validarea serverelor și a mecanismului de consens care tinde să îi determine pe oameni să presupună că Ripple este o tehnologie bazată pe blocuri. Deși este orientată spre consens, Ripple nu este o tehnologie bazată pe block-chain. Ripple folosește un HashTree pentru a rezuma datele într-o singură valoare care este comparată între serverele sale de validare pentru a furniza un consens.

Băncilor pare să le placă Ripple, iar furnizorii de plăți vin spre a oferi tot mai mult. Este construit pentru întreprinderi și, deși poate fi folosit de la o persoană la alta, aceasta nu este în primul rând obiectivul său principal. Scopul principal al platformei Ripple este de a permite "flow"-ul, cât mai repede posibil, a unor sume cât mai mari de bani în întreaga lume.

Până în prezent, Ripple, de la lansarea sa, a fost stabil, cu peste 35 de milioane de tranzacții prelucrate. Este capabil să gestioneze 1500 de tranzacții pe secundă (tps) și a fost actualizat pentru a putea să funcționa la niveluri (pentru Visa) de 50.000 de tranzacții pe secundă. Prin comparație, Bitcoin poate gestiona 3-6 tps (fără a include straturi de scalare) și Ethereum 15 tps.

Token-ul lui Ripple, XRP, nu este minerit ca Bitcoin, Ethereum, Litecoin și multe alte criptovalute. În schimb, a fost emis la început, asemănător modului cu modul în care o companie emite acțiuni atunci când încorporează: În esență, a ales doar un număr (100 miliarde) și a emis monedele respective XRP.

Există 100 de miliarde de tokens XRP emise de compania Ripple. În prezent, compania promite că acesta este numărul total de XRP care va exista vreodată (deși, din punct de vedere tehnic, nu există nimic care să le împiedice să emită mai multe jetoane în viitor). Pozițiile de design ale hub-and-spoke ale lui Ripple se află în mijlocul unui instrument XRP, care poate fi utilizat cu orice monedă sau cu un mijloc digital. Ripple poate să efectueze o plată în 3,5 secunde prin XRP. Utilizarea XRP este total independentă de rețeaua Ripple în general; adică băncile nu au nevoie de XRP pentru a transfera dolari, euro și altele, ceea ce ar putea face ca mulți investitori mici să nu poate cumpăra propriu-zis și tokenul.
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!