Ce este mineritul de bitcoin?

Una dintre întrebările fundamentale pe care mulți oameni o au despre Bitcoin se învârte în jurul garanțiilor (tokens). Întrebările legate de valoarea, securitatea și istoria sa, toate conduc în cele din urmă la un singur loc: De unde vin astea?În timp ce banii tradiționali sunt creați prin bănci (centrale), monedele bitcoin sunt "minate" de mineri Bitcoin: participanții la rețea care îndeplinesc sarcini suplimentare. În mod specific, ele comandă cronologic tranzacțiile prin includerea lor în blocurile Bitcoin pe care le găsesc. Acest lucru împiedică utilizatorul să folosească de două ori același bitcoin; rezolvă problema dublării cheltuielii.

Sărind peste detaliile tehnice, găsirea unui bloc se apropie cel mai mult de un tip de loterie de rețea. Pentru fiecare încercare de a găsi un nou bloc, care este de fapt o estimare aleatorie pentru un număr norocos, un miner trebuie să-și investească o cantitate mică de energie. Majoritatea încercărilor eșuează și un miner va pierde acea energie. Doar o dată la fiecare zece minute un miner va izbuti să reușească și astfel va adăuga un nou bloc blocului curent (de aici, block-chain).

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că oricând un miner află un bloc valid, trebuie să fi consumat mult mai multă energie din punct de vedere statistic pentru toate încercările eșuate. Această "dovadă a muncii" se află în centrul succesului Bitcoin.

În primul rând, dovada muncii împiedică minerii să creeze bitcoin din nimic: trebuie să ardă o energie reală pentru a le câștiga. Iar a doua chestiune, dovada muncii consolidează istoria lui Bitcoin. Dacă un atacator voia să încerce să schimbe o tranzacție care sa încheiat cu mult în trecut, acel atacator ar fi trebuit să refacă tot ceea ce s-a făcut de atunci pentru a prinde și a stabili cel mai lung lanț. Acest lucru este practic imposibil și de aceea se spune că minerii "asigură" rețeaua Bitcoin.

În schimbul asigurării rețelei și ca "preț loterie", care servește drept stimulent pentru arderea acestei energii, fiecare bloc nou include o tranzacție specială. Este această tranzacție care premiază minerul cu monede bitcoin noi, ceea ce reprezintă modul în care aceste monede intră pentru prima dată în circulație. La lansarea lui Bitcoin, fiecare nou bloc a premiat minerul cu 50 de biți, iar această sumă este redusă la jumătate din patru în patru ani: în prezent, fiecare bloc include 12,5 bitcoins noi. În plus, minerii ajung să păstreze orice taxe miniere care au fost atașate la tranzacțiile pe care le-au inclus în blocurile lor.

Oricine poate deveni un miner Bitcoin pentru a încerca să câștige aceste monede. Cu toate acestea, mineritul Bitcoin a devenit din ce în ce mai specializat de-a lungul anilor și în prezent este în mare parte realizat de profesioniști dedicați, cu hardware specializat, electricitate ieftină și adesea mari centre de date.

Pentru a mineri în ziua de azi într-un mod competitiv, trebuie să știți ce faceți, trebuie să fiți dispuși să investiți resurse și timp semnificativ și, nu în ultimul rând, aveți nevoie de acces la energie electrică ieftină. Dacă aveți toate astea, puteți să vă încercați să deveniți un miner de la Bitcoin.
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Cum să tranzacționezi bitcoin - Partea I

Cum să tranzacționezi bitcoin - Partea I

Poți tranzacționa bitcoin (sau orice altă crypto-monedă) în două moduri: asumându-ți rolul de investitor sau pe cel de trader. Un investitor cumpără un anume produs pentru perspec..
 •   0
 •   1
 •   1049
 •   0
Cum folosim divergențele grafice în tranzacționarea Bitcoin

Cum folosim divergențele grafice în tranzacționarea Bitcoin

Indiferent de instrumentele financiare pe care alegi să le tranzacționezi, toate au proprietăți și caracteristici comune, variațiile acestora fiind ceea ce le face să fie diferite...
 •   0
 •   0
 •   752
 •   0
Ce anume dă valoarea bitcoin-ului?

Ce anume dă valoarea bitcoin-ului?

Moneda digitală bitcoin are o foarte mare bază de susținători, face în mod regulat obiectul titlurilor ziarelor (fie ele digitale sau nu) și inspiră nenumărați investitori să ia în..
 •   0
 •   0
 •   262
 •   0
Bitcoin și taxele fiscale

Bitcoin și taxele fiscale

Când vine vorba de taxele fiscale, situația poate fi destul de confuză, deoarece regulile sunt complicate, mai ales în ceea ce privește tipurile de venituri impozabile și cele car..
 •   0
 •   0
 •   201
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!