Ce este un ICO?

O ofertă inițială de monede, de asemenea denumită în mod obișnuit o ICO (Initial Coin Offer), este un mecanism de strângere de fonduri în care proiectele noi își vând "jetoanele" criptografice subiacente, în schimbul bitcoin și ether. Este oarecum similară cu o ofertă publică inițială (IPO - Initial Public Offer) în care investitorii achiziționează acțiuni ale unei companii.ICO sunt un fenomen relativ nou, dar au devenit rapid un subiect dominant al discuțiilor în cadrul comunității bitcoin. Mulți consideră că proiectele ICO sunt titluri nereglementate care permit fondatorilor să obțină o sumă nejustificată de capital, în timp ce alții susțin că este o inovație în modelul tradițional de finanțare și management al a riscurilor. Comisia americană pentru valori mobiliare și burse (SEC) a luat recent o decizie cu privire la statutul de coins emiși în infamul DAO ICO, care a forțat multe proiecte și investitori să reexamineze modelele de finanțare ale mai multor ICO. Cele mai importante criterii care trebuie luate în considerare sunt dacă tokenul trece testul Howey sau nu. În caz contrar, trebuie să fie tratată ca o garanție și este supusă anumitor restricții impuse de SEC.

ICO sunt ușor de structurat datorită unor tehnologii precum standardul ERC20 Token, care abstractizează mult din procesul de dezvoltare necesar pentru a crea un nou activ criptografic. Majoritatea ICO există prin faptul că investitorii trimit fonduri (de obicei bitcoin sau ether) la un contract inteligent care stochează fondurile și distribuie o valoare echivalentă în noul simbol la un moment ulterior.

Există puține restricții, dacă există, despre cine poate participa la un ICO, presupunând că tokenul nu este, de fapt, o garanție. Și din moment ce luați bani dintr-un grup global de investitori, sumele ridicate în ICO pot fi, evident, astronomice. O problemă fundamentală cu ICO este faptul că cei mai mulți dintre ei colectează bani pre-produs. Acest lucru face ca investiția să fie extrem de speculativă și riscantă. Argumentul contrar este că acest stil de strângere de fonduri este deosebit de util (chiar necesar) pentru a stimula evoluția protocolului de dezvoltare.

O întrebare interesantă este dacă ICO sunt sau nu ilegale? Răspunsul scurt este poate. În mod legal, ICO-urile au fost la un moment dat într-o zonă extrem de gri, deoarece argumentele pot fi atât pentru, cât și împotriva faptului că acestea sunt doar active financiare nereglementate. Cu toate acestea, decizia recentă a SEC a reușit să clarifice o parte din această zonă gri. În unele cazuri, token-ul este pur și simplu unul utilitar, adică dă proprietarului acces la un anumit protocol sau rețea; astfel încât acesta nu poate fi clasificat ca o garanție financiară. Pe de altă parte, dacă token-ul este un simbol al capitalului, ceea ce înseamnă că scopul său este doar aprecierea în valoare, atunci poate fi conisderat un instrument financiar.

În timp ce mulți indivizi cumpără coins pentru a accesa platforma de bază la un moment dat în viitor, este dificil să respingă ideea că majoritatea achizițiilor token sunt destinate investițiilor speculative. Acest lucru este ușor de constatat având în vedere cifrele care evaluează multe proiecte care încă nu au lansat un produs comercial efectiv.
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Cele mai bune 2 strategii de tranzacționare Altcoin

Cele mai bune 2 strategii de tranzacționare Altcoin

Altcoins reprezintă orice altă cryptovalută diferită de bitcoin. În primul rând este necesar să te asiguri că variantele de altocin pe care le alegi. În acest scop va fi necesar..
 •   0
 •   0
 •   2806
 •   0
Ce este un altcoin?

Ce este un altcoin?

Navigând prin oricare din multele site-uri care tratează subiectul, este posibil să fiți deja familiarizați cu aproape toate detaliile legate de bitcoin. Dar, în afară de acesta, a..
 •   0
 •   0
 •   1426
 •   0
Bitcoin este anonim?

Bitcoin este anonim?

Întrebările referitoare la modul în care identitatea este legată de Bitcoin și de utilizarea sa sunt de înțeles. Este mai mult decât puțin confuz să analizăm ce aspecte ale numelui..
 •   0
 •   0
 •   1432
 •   0
Fața întunecată a ICO-urilor

Fața întunecată a ICO-urilor

Dacă sunteți nou în spațiul criptografic, o ofertă inițială de monede - ICO - este echivalentă cu o IPO sau o ofertă publică inițială pentru acțiuni. Dacă, de asemenea, nu știți ce..
 •   1
 •   0
 •   4280
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!