Ce este un wallet?

Dacă v-ați hotărât să cumpărați bitcoins, acum vă puteți întreba cum să păstrați moneda digitală proaspăt achiziționată. În principiu, răspunsul este ceea ce vă puteți aștepta din experiențele cu moneda cu care cu toții suntem obișnuiți (și aici mă refer la cea clasică). Detaliile, însă, necesită o mică explicație.Cheile private care sunt necesare pentru a accesa o adresă Bitcoin sunt stocate într-un "portofel bitcoin". În general, portofelele vă oferă acces la adresa publică Bitcoin și vă permit să semnați tranzacțiile, dar ele diferă în funcție de modul în care alegeți să le accesați. Factorii care trebuie luați în considerare atunci când alegeți cel mai bun portofel bitcoin pentru dvs. includ securitatea, anonimatul și controlul. Există mai multe tipuri de portofele, fiecare cu punctele sale forte și dezavantaje, însă, de principiu, toate fac același lucru: stochează cheile necesare operării cu bitcoin (sau cu un alte tipuri de coin, denumit generic altcoin).

Portofelele pentru desktop permit utilizatorilor să creeze o adresă pentru trimiterea și primirea de bitcoin și să ofere un spațiu pentru stocarea cheii private necesar pentru a face acest lucru. În mod practic, este necesară descărcarea unui software special pe un calculator, evident pe unul personal (nu pe unul dintr-un spațiu public la care au acces și alte persoane).

Portofelele mobile, accesate prin aplicații, permit utilizatorilor să efectueze tranzacții "în mișcare". În timp ce clienții "full Bitcoin" descarcă întregul blockchain Bitcoin, portofelele mobile sunt proiectate să utilizeze doar o mică parte a blocului și să se bazeze pe alte noduri din acea rețea pentru a accesa informațiile rămase necesare.

Portofelele de custodie, care stochează chei Bitcoin pe internet prin intermediul unui site web de terță parte, permit de asemenea utilizatorilor să acceseze monedele bitcoin pe care le dețin de aproape oriunde. Există totuși potențialul pericol asociat cu încredințarea altcuiva a acestor informații, fie site-ul în sine fiind deținut de o persoană cu intenții mai puțin ortodoxe, fie acesta putând fi "spart", iar baza sa de date utilizată sau chiar vândută celor care știu ce-au de făcut..

Serviciile portofelului "de hârtie" Bitcoin oferă utilizatorilor o adresă Bitcoin și două coduri QR, unul care leagă acea adresă și altul care oferă cheia privată necesară pentru transferul bitcoin stocate pe acesta. Ideea de bază a acestei abordări este că acest lucru elimină stocarea digitală a cheii și, prin urmare, potențialul unui atac cibernetic, când persoane neavizate pot intra în posesia, până la urmă, averii (sau investiției) - un fel de hoți on-line.

Există, de asemenea, portofele care stochează chei private pe dispozitivele fizice, cum ar fi stick-urile USB, hard disk-uri externe și portofele hardware.

În cele din urmă, alegerea portofelului bitcoin se va reduce la preferințele utilizatorului individual. Oricare ar fi decizia, alegerea va avea un impact crucial al experienței cu moneda digitală. Unii utilizatori vor prefera comoditatea - și prin urmare vor alege o variantă de stocare digitală - în vreme ce alții vor vrea să fie cât mai siguri că nimeni altcineva nu are acces la monedele lor, așa că vor alege un portofel "de hârtie".

Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Cum să tranzacționezi bitcoin - Partea I

Cum să tranzacționezi bitcoin - Partea I

Poți tranzacționa bitcoin (sau orice altă crypto-monedă) în două moduri: asumându-ți rolul de investitor sau pe cel de trader. Un investitor cumpără un anume produs pentru perspec..
 •   0
 •   1
 •   1821
 •   0
Cum folosim divergențele grafice în tranzacționarea Bitcoin

Cum folosim divergențele grafice în tranzacționarea Bitcoin

Indiferent de instrumentele financiare pe care alegi să le tranzacționezi, toate au proprietăți și caracteristici comune, variațiile acestora fiind ceea ce le face să fie diferite...
 •   0
 •   0
 •   1829
 •   0
Ce anume dă valoarea bitcoin-ului?

Ce anume dă valoarea bitcoin-ului?

Moneda digitală bitcoin are o foarte mare bază de susținători, face în mod regulat obiectul titlurilor ziarelor (fie ele digitale sau nu) și inspiră nenumărați investitori să ia în..
 •   0
 •   0
 •   696
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!