Cum să păstrăm monedele digitale în siguranță?

Dacă vă gândiți la tot procesul de acumulare a bitcoin, s-ar putea să vă întrebați la un moment dat unde să le păstrați odată ce ați achiziționat din monedele digitale. După ce ați investit timp și resurse în activul digital, puteți să fiți siguri că sunt puși în siguranță pentru atunci când o să doriți să le utilizați?În adevăr, bitcoins nu sunt "stocate" oriunde. Ca o entitate pur digitală, nu este ca și cum ar fi păstrate în seifuri sau puse sub saltele. Acestea sunt accesibile prin adrese Bitcoin, care necesită un set de chei digitale pentru a fi accesate. Deci, întrebarea cum să păstrați în siguranță prețioasele monede se reduce la siguranța acestor chei.

Fiecare adresă Bitcoin are două chei: o "cheie publică" și o "cheie privată". Adresele Bitcoin sunt derivate din cheile publice și aceste adrese Bitcoin sunt partajate (cu alte cuvinte, publice). Gândiți-vă cum stă situația în ceea ce privește partajarea adresei dvs. de e-mail cu cineva: acea persoană poate să vă trimită un e-mail, dar nu poate intra în căsuța de e-mail pentru a vă citi e-mailul-urile. În mod similar, nimeni nu poate intra într-un portofel și nu poate lua bani de pe el folosind o cheie publică; acesta poate fi folosit numai pentru a trimite bitcoins. Prin urmare, îl puteți împărtăși în siguranță.

O cheie privată este ceea ce permite utilizatorilor să ia "biți" din portofel sau să îi trimită altora, or din acest motiv trebuie să vă asigurați de păstrarea în siguranță a acestor chei private. Oricine deține cheia privată este considerat "proprietarul" bitcoin ce sunt aferenți acelei adrese, deși, din punct de vedere tehnic, este posibil să posede cheile altcuiva fără a deține (în drept) monedele pe care le manevrează. Există câteva metode diferite pe care utilizatorii le folosesc pentru protejarea cheilor private.

Pentru a păstra o cheie privată, este posibil să criptați portofelele bitcoin cu o parolă privată, dar acesta este în general nivelul cel mai de bază al securității și unul care ar putea fi încălcat de hackeri sau viruși de pe computer. Alții preferă să-și păstreze accesul complet offline. În schimb, ei dețin chei private în bazele de date deconectate, astfel încât să rămână în siguranță față de amenințările de pe internet.

Ca o abordare diferită a protecției, mulți utilizatori utilizează adrese multisignature, care permit mai multor părți să dețină o fracțiune de adresă a unei chei sau să dețină una din numeroasele chei care sunt conectate la o singură adresă. Când un utilizator dorește să acceseze bitcoin, acești alți titulari vor trebui să aprobe tranzacția. Numărul de semnături necesare poate fi personalizat și utilizatorii îl pot configura, astfel încât verificarea multiplă să fie furnizată de dispozitive individuale, fiecare controlată separat.

Prin larga gamă de opțiuni disponibile pentru securizarea cheilor private, fiecare are avantaje și dezavantaje specifice, pe care utilizatorii vor trebui să le cântărească. Cel mai important este să vă asigurați că investiția dvs. este protejată într-un mod care vă oferă acces atunci când aveți nevoie și, totodată, îi ține pe ceilalți (neinvitați) la distanță.

Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Bitcoin poate sa intreaca platile cu cardul in deceniul urmator

Bitcoin poate sa intreaca platile cu cardul in deceniul urmator

Una dintre cele mai inovative modalitati de plata, bitcoinul, ar putea depasi platile cu cardul in urmatorii ani. Potrivit BitcoinRomania, volumul de plati electronice a depasit tr..
 •   0
 •   0
 •   1412
 •   2
Ce este bitcoin? O platformă, o monedă, o bursă

Ce este bitcoin? O platformă, o monedă, o bursă

Bitcoin reprezintă lucruri diferite pentru diferite persoane. Pentru unii, este vorba despre un viitor al mișcării libere a monedelor, independente de orice bancă centrală, ceea ce..
 •   0
 •   0
 •   576
 •   0
Ce anume dă valoarea bitcoin-ului?

Ce anume dă valoarea bitcoin-ului?

Moneda digitală bitcoin are o foarte mare bază de susținători, face în mod regulat obiectul titlurilor ziarelor (fie ele digitale sau nu) și inspiră nenumărați investitori să ia în..
 •   0
 •   0
 •   696
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!