De ce cedează nivelele de suport și rezistență in trading?

Nivelele de suport și rezistență sau nivelurile de cerere și de ofertă, reprezintă coloana vertebrală a tranzacțiilor tehnice. Indiferent de tipul metodelor de analiză tehnică utilizate, fie că este vorba despre un sistem de tranzacționare bazat pe indicatori, fie că de un sistem de tranzacționare bazat pe acțiunea prețului (price action), nivelul de suport și rezistență joacă un rol crucial.Deși nu sunt evidente imediat, crossover-urile mediilor mobile sau zonele supra-cumpărate și supra-vândute evidențiate de oscilatoare sunt adesea un produs al nivelurilor de suport și de rezistență și în cele mai multe cazuri puteți vedea semnalele care coincid cu nivelurile de suport și rezistență fără a mai consulta indicatorii, de trend sau oscilatori.

"Bunul simț" în trading impune celor care fac trading forex să cumpere la suport și să vândă la rezistență. Cu toate acestea, în unele cazuri, veți constata că nivelul de suport sau de rezistență de la care ați spera să cumpărați sau să vindeți, este spart (străpuns). În astfel de cazuri, dacă aveați o comandă în așteptare, va fi probabil declanșată și, iar în unele cazuri, va fi executat ordinul de stopare a pierderii (SL).

Fără a intra prea mult în detalii, nivelele de suport și de rezistență sunt zone în care presiunea de cumpărare sau de vânzare compensează tabăra cealaltă. Astfel, prețul consideră că este mai greu să încalci aceste nivele și, în majoritatea cazurilor, se ajunge la o inversare în direcția evoluției prețurilor. Dar acest lucru nu este întotdeauna o regulă, deoarece aceste zone concentrate de cumpărare și vânzare încep să se "dilueze". Odată ce nivelele sunt destul de slabe, prețul este capabil să treacă prin aceste nivele cu relativă ușurință.

Există numeroase moduri - diferite - prin care prețurile sparg un nivel de suport sau de rezistență. Cele mai frecvente moduri sunt: a) Prețul străpunge nivelul de suport / rezistență cu o luânare puternică de tip bullish sau de tip bearish; b) Prețul se învârte în jurul nivelului de suport / rezistență, străpunge fals și apoi străpunge propriu-zis nivelul de suport / rezistență.

Piețele de obicei tind să ignore toate știrile pe care le cunoaștem deja. Astfel, atunci când se dezvăluie unele informații noi (surpriză), piețele se ajustează în mod corespunzător. Acest lucru duce la o lumânare puternică bullish sau bearish care sparge cele mai evidente sau cele mai apropiate nivele de suport și rezistență.

În cele mai multe dintre aceste cazuri, prețurile nu fac o revenire atunci când un nivel de suport sau de rezistență este puternic străpuns, iar tendințele sunt adesea cele mai puternice aici cel puțin pentru câteva sesiuni de tranzacționare.

Atunci când prețul se consolidează în jurul unui nivel de suport sau de rezistență, investitorii încep să acumuleze nerăbdare. Prețul, cu cât se consolidează mai mult timp și aproape de un nivel de suport sau de rezistență, cu atât aceste niele sunt mai slabe. Foarte adesea, tot ce este necesar este doar un raport de piață sau o știre economică care să depășească zonele de cerere și de ofertă, iar prețul joacă cartea finală străpungând importantul (până atunci) nivel.

Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Breakout Momentum Trading

Breakout Momentum Trading

Exact cum unele străpungeri dau încă de la început semne că ar fi false, alte străpungeri vin după respectarea unui anumit șir de evenimente, evenimente care nu fac altceva decât s..
 •   0
 •   0
 •   1184
 •   0
Cum sa crezi in abordarea ta cand faci trading.

Cum sa crezi in abordarea ta cand faci trading.

Ca orice altceva în viață, dacă crezi în ceea ce faci, șansele de reușită sunt mai mari. Făcând ceva într-o manieră neplăcută și aleatorie, vei ajunge rezultate nesăbuite, neinspir..
 •   0
 •   0
 •   1811
 •   0
Când să oprești pierderea in trading?

Când să oprești pierderea in trading?

Când tranzacționezi pe piața valutară, este absolut necesar să știi când să îți lichidezi pierderile. Fiind capabil să identifici momentul în care este oportună ieșirea dintr-un or..
 •   0
 •   0
 •   890
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!