Despre trader-ul disciplinat

Majoritatea celor care se angajează în activitatea de tranzacționare (indiferent că discutăm despre cea valutară, a acțiunilor, a bunurilor etc.) așteaptă recompense financiare instantanee și au vise precum cele de a deveni milionari peste noapte.

Adevărul este că, traderii de succes  au trebuit să muncească foarte mult pe o perioadă lungă de timp pentru a-și atinge obiectivele - directe, pentru a fi profitabili pe termen lung. Ei au avut suferite pierderi de-a lungul drumului pe care l-au parcurs și au învățat de la fiecare dintre acestea. Există câțiva pași esențiali pe care trebuie să îi faceți pentru a deveni un trader Forex disciplinat.

Pentru a obține succesul în tranzacționare, primul pas logic ar fi dezvoltarea unei strategii bune de tranzacționare și urmărirea acesteia. Având disciplina de a urmări un plan de lucru comercial este cea mai sigură modalitate de a vă construi cariera de tranzacționare și de a face profituri consecvente pe termen lung. Planurile de tranzacționare implică, de obicei, efectuarea meticuloasă a analizelor tehnice și fundamentale. Aceasta înseamnă că traderul trebuie să poată citi și interpreta mișcările prețului pe graficele de tranzacționare pe care le are sub observație. De asemenea, traderul trebuie să fie expert în identificarea pozițiilor ideale de tranzacționare. Un plan bun de tranzacționare ar trebui să fie unul care să rezoneze bine cu stilul și obiceiurile personale ale traderului. În altă ordine de idei, fiecare comerciant ar trebui să încerce să dezvolte un plan de tranzacționare care să utilizeze o metodologie simplă. Unele caracteristici ale unui plan de tranzacționare amplu includ și puncte de ieșire clare pentru obținerea de profituri și controlul pierderilor, dar și elemente de administrare a capitalului (money-management).

Emoțiile sunt cel mai mare inamic al tranzacționării, deoarece fac comerciantul să se concentreze și să ia decizii bazate pe alți factori, respectiv pe orice altceva decât fapte logice clare. Disciplina poate fi obținută numai de către cei care au învățat să-și înăbușe emoțiile și să le țină sub control. Emoțiile negative care afectează majoritatea includ frica, anxietatea, confuzia și panica. Aceste emoții sunt, de obicei, cele mai evidente atunci când comerciantul se află în mijlocul unui ordin pe pierdere. Astfel de poziții fac ca traderii să-și piardă încrederea în deciziile lor și, în cele din urmă, ajung să își saboteze planul. O altă emoție care are un impact negativ asupra comercianților este lăcomia. Lăcomia se manifestă, de obicei, atunci când comerciantul se află deja într-o tranzacție, pe profit, evident. Traderul se simte "obligat" să maximizeze profitul și, astfel, oferă prea mult timp tranzacției, care, finalmente, corectează și diminuă câștigul, dacă nu chiar se închide pe pierdere. În afară de inițierea tranzacției, un trader trebuie să adauge planului și reguli de închidere.

Obiceiurile bune de tranzacționare duc la disciplina generală de tranzacționare și la profituri pe termen lung. Astfel de obiceiuri bune de tranzacționare includ stabilirea de obiective realiste, dezvoltarea și respectarea strategiei de tranzacționare, evitarea supraîncărcării (over-trading) și întocmirea unui calendar adecvat al punctelor de intrare și de ieșire din piață (sesiunea preferată, zilele în care să nu tranzacționeze etc.).

Cel mai bun mod de a menține disciplina în calitate de trader valutar este ținerea unei evidențe a activității de tranzacționare. Un trader disciplinat va păstra un jurnal și va face înregistrări regulate pentru toate tranzacțiile care au fost bune, dar și pentru cele mai puțin bune. Nu este suficient să vă înregistrați ordinul într-un jurnal; ar trebui să le revizuiți în mod constant și să utilizați greșelile și succesele pentru a învăța cum să tranzacționați mai profitabil. Un jurnal de tranzacționare bine păstrat este, de asemenea, instrumentul numărul unu pe care îl veți folosi pentru a dezvolta o strategie solidă de lucru, care va funcționa pentru Dvs. Păstrarea unui jurnal vă permite să vedeți imaginea de ansamblu și vă va face mai puțin predispuși la impulsuri, care se bazează mai degrabă pe emoții decât pe fapte ce își au nimbul în decizii obiective.

Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

3 greșeli de tranzacționare care îți distrug contul

3 greșeli de tranzacționare care îți distrug contul

Este uman să greșești, dar este o foarte mare greșeală să îți pierzi contul, deși la rândul ei o asemenea întâmplare poate să dea lecția sa, tristă dar prețioasă. Dar de învățat tr..
 •   0
 •   0
 •   1775
 •   0
3 metode simple de tranzacționare cu ajutorul mediilor mobile

3 metode simple de tranzacționare cu ajutorul mediilor mobile

Simplitatea este cheia succesului, iar cum media mobilă ("moving average" - MA) se bazează pe un principiu atât de simplu - însumarea tuturor celor "n" prețuri de închidere ale lum..
 •   0
 •   0
 •   2726
 •   0
5 pași pentru a-ți îmbunătăți rutina de tranzacționare

5 pași pentru a-ți îmbunătăți rutina de tranzacționare

Avansarea tehnologiei a facilitat accesul retail-erilor. De la disponibilitatea conexiunii la internet până la apariția platformelor de tranzacționare pe telefoanele mobile și tabl..
 •   0
 •   0
 •   1058
 •   0
De ce este nevoie să fim responsabili?

De ce este nevoie să fim responsabili?

Responsabilitatea personală este o trăsătură valoroasă pentru orice călătorie pe drumul studiului celui care vrea să învețe să tranzacționeze valută. Aceasta încurajează comercianț..
 •   0
 •   0
 •   2245
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!