Este bitcoin ilegal?

Este de înțeles să aveți întrebări cu privire la legalitatea utilizării Bitcoin. Platforma a introdus o paradigmă nouă, departe de reglementările tradiționale și reglementările care guvernează moneda cu care cu toții suntem obișnuiți. Spre deosebire de banii ilegali, contrafăcuți, care reprezintă un exemplu evident de "monedă" care se prezintă în mod eronat drept mijloc legal de plată, Bitcoin este cu totul altceva. Cu toate acestea, funcționează într-o zonă aparent gri, când vine vorba de reglementare. Cu toate acestea, multe dintre aceste preocupări se reduc la neînțelegeri sau la lipsa unor reguli concrete care guvernează Bitcoin, mai degrabă, decât la o încălcare a legii.Întrebarea legată de relația dintre Bitcoin și lege într-adevăr depinde de modul în care este utilizată moneda digitală.

De când Drumul de Silk, acum defunct, a câștigat notorietate, autoritățile de reglementare s-au preocupat de semianonimitatea lui Bitcoin și de natura sa descentralizată. În SUA, precum și în alte țări, autoritățile se tem că platforma ar putea fi utilizată pentru spălarea banilor și achiziționarea de bunuri ilegale fără a putea fi urmărită.

Nu a ajutat la reputația Bitcoin în fața autorităților, faptul că a fost folsit sa ca serviciu de plată pentru Silk Road, o piață digitală în care utilizatorii puteau achiziționa bunuri ilegale. Indiferent dacă utilizatorii utilizează Bitcoin ca o modalitate de a participa la activități ilegale sau nu, asta nu face ca moneda digitală să fie ilegală. Ilegalitatea activității este problema, fie că este plătită în bani, bitcoin sau aur. Cu toate acestea, chiar și atunci când bitcoin este utilizat în scopuri legitime, regulile sunt puțin mai complexe.

Potrivit Rețelei de Executare a Criminalității Financiare a Departamentului Trezoreriei din SUA, începând din 2013, utilizarea bitcoin pentru a cumpăra bunuri și servicii de bună natură nu este ilegală. Cu toate acestea, cei care obțin bitcoin din minerit și îl schimbă pentru o monedă tradițională sau care efectuează schimburi pentru care sunt cumpărate și vândute, sunt numiți "transmițători de bani" și pot face obiectul unor legi speciale care guvernează acest tip de activitate. Până în prezent, aceste legi rareori, dacă au fost vreodată, au fost puse în aplicare pentru a reprima utilizarea bitcoin.

Atunci când este vorba despre impozitare, IRS consideră că băncile și alte valute virtuale sunt proprietăți fiscale federale, similare cu acțiunile și obligațiunile, iar legea fiscală federală dictează că cumpărătorii și / sau vânzătorii trebuie să o trateze ca atare.

În alte locuri din întreaga lume, legalitatea lui Bitcoin este văzută diferit, însă în cea mai mare parte rămâne relativ sigură, atâta timp cât nu este legată de achiziții sau activități ilicite. Multe țări au emis declarații care indică faptul că bitcoin și alte valute digitale nu sunt reglementate și nu există sub formă de valute sancționate oficial: un statut care ar putea pune pe utilizatori în pericol, dar nu le-ar încălca legile. Bitcoin este ilegal în unele țări, cum ar fi Islanda.

În funcție de locul și modul în care utilizați Bitcoin, este important să rămâneți la curent cu ultimele reglementări privind moneda digitală.
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Cum folosim divergențele grafice în tranzacționarea Bitcoin

Cum folosim divergențele grafice în tranzacționarea Bitcoin

Indiferent de instrumentele financiare pe care alegi să le tranzacționezi, toate au proprietăți și caracteristici comune, variațiile acestora fiind ceea ce le face să fie diferite...
 •   0
 •   0
 •   4430
 •   0
Ce este bitcoin? O platformă, o monedă, o bursă

Ce este bitcoin? O platformă, o monedă, o bursă

Bitcoin reprezintă lucruri diferite pentru diferite persoane. Pentru unii, este vorba despre un viitor al mișcării libere a monedelor, independente de orice bancă centrală, ceea ce..
 •   0
 •   0
 •   1202
 •   0
Ce anume dă valoarea bitcoin-ului?

Ce anume dă valoarea bitcoin-ului?

Moneda digitală bitcoin are o foarte mare bază de susținători, face în mod regulat obiectul titlurilor ziarelor (fie ele digitale sau nu) și inspiră nenumărați investitori să ia în..
 •   0
 •   0
 •   1296
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!