Există strategia perfectă in tranzactionarea pe bursa?

Vizualizați-vă perfecționându-vă strategia de tranzacționare: petreceți nenumărate ore, lucrați pentru a obține un sistem perfect care să aibă o rată de câștig de 90% și pierderi mici. Învățați, studiați, studiați și studiați din nou. La un anumit moment, rezultatele testate în istorie vă dau încrederea să treceți la tranzacționarea live pe bursa forex sau pe bursa de valori.După câteva tranzacții câștigătoare, vă opriți. În loc să luați pierderile ca pe un eveniment natural pe piețe, încercați să "eliminați" imprecizia din sistemul care a provocat această pierdere. Opriți tranzacționarea, reveniți la "planșa de proiectare" și modificați metoda. Dacă puteți rezona cu această situație, știți acest lucru: niciun sistem de tranzacționare nu este perfect și pierderile nu pot fi evitate. Mulți comercianți aspiranți, pur și simplu nu pot accepta această realitate. Conduși de frică, ei dezordonează strategii solide, nefăcând altceva decât să iasă din curba de învățare.
Dacă credeți că există o modalitate sigură de reușită în profiturile constante, credința dvs. nu este în concordanță cu modul în care funcționează piețele la nivel real. Veți fi în permanență frustrați, deoarece credința aceasta vă va duce într-o călătorie neîncetată de încercare și eroare. Este important, la începutul carierei dvs. de tranzacționare, să înțelegeți că nici o metodă nu este perfectă. Fiecare metodă este adecvată numai în anumite situații și are avantaje și dezavantaje. Traderii experimentați știu că adevărata cheie a performanței tranzacționării este înțelegerea a ceea ce faceți și motivul pentru care faceți acest lucru.
O variată este tranzacționarea cu ajutorul volatilității. Volatilitatea se extinde și se contractă într-o manieră ciclică. O strategie bazată pe exploatarea volatilității se axează pe găsirea acelor momente în care volatilitatea scade și pe urmărirea unei pauze - de obicei în direcția tendinței dominante. Este o strategie profitabilă care continuă să fie utilizată de mulți profesioniști de pe piață.
Urmărirea tendinței, la bază, vizează renunțarea la pierderi și lăsarea câștigurilor "să curgă". Nerăbdarea este însă aici o problemă. Urmărirea tendințelor pentru a obține "pips rapizi" este ca și cum ați folosi un Ferrari pentru a merge la cumpărături în oraș. Nu folosiți niciodată întregul său potențial.
Mulți traderi presupun că "răbdare" înseamnă "așteptați doar pentru prețul perfect", unde "perfect" se bazează pe un anumit tip de preț, nivel, indicator etc. De aceea, nu putem să luăm intrări "perfecte"! Strategiile "all-in, all-out" pot funcționa în anumite contexte, dar cu o tendință de tranzacționare, ar fi mai bine folosiți tehnici de tipul "scalling-in"și "scalling-out". Căutarea intrării perfecte va însemna de multe ori oportunități pierdute, care la rândul lor nu vor face altceva decât să vă frustreze.
Ideea principală este că nici un sistem, nici o configurație, nici un indicator și nici o metodă nu pot fi vreodată perfecte. În mod obișnuit, cu cât mai mulți traderi încearcă să "optimizeze" sau "perfecționeze" un sistem, cu atât revin mai mult de la conceptul de bază al sistemului în sine. Mai mult decât atât, căutarea metodei perfecte provine de obicei din teama de eșec. Abordarea corectă este să lucrați și să înțelegeți această frică. Este mintea care "nu este corectă"; nu piața!

Voting postare: 1

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

38 de site-uri pentru investitorii la bursă

38 de site-uri pentru investitorii la bursă

Educația financiară devine o responsabilitate a celor pasionați de trading, iar o dată cu dezvoltarea internetului, au apărut multe website-uri care furnizează date și informații d..
 •   1
 •   2
 •   10921
 •   2
Despre tranzactionarea la bursa - experienta personala

Despre tranzactionarea la bursa - experienta personala

Sunt trader. Am ales aceasta meserie atat din pasiune, cat si din dorinta de a-mi dobandi libertatea financiara. Ca si orice alt domeniu, cariera de trader presupune mult efort, mu..
 •   0
 •   0
 •   2458
 •   0
Cum tranzacționăm cu petrol pe bursă

Cum tranzacționăm cu petrol pe bursă

Mai întâi de toate, este bine să înțelegi câteva aspecte ce țin de tranzacționarea petrolului. De ce este valoros? Importanța lui stă în aceea că este util dincolo de a ne alim..
 •   0
 •   0
 •   1973
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!