SUA și Canada investighează scam-urile din blockchain

Asociația Administratorilor de Valori Mobiliare din America de Nord (NASAA) a anunțat cu ceva vreme în urmă "Operațiunea Cryptosweep", una dintre cele mai mari acțiuni coordonate de executare ale autorităților de reglementare din SUA și Canada pentru a reprimarea ofertelor frauduloase de inițiere a monedelor (ICO).

Grupul de lucru a fost convocat în aprilie 2018 și include membri din mai mult de 40 de jurisdicții din întreaga America de Nord și a avut ca rezultat aproape 70 de anchete și investigații și 35 de acțiuni de executare (sau care încă sunt în curs de executare) legate de ICO sau de criptovalute, iar aceasta de la începutul lunii mai.

Joseph P. Borg, președinte și director al Comisiei de Valori Mobiliare din Alabama, a declarat că acțiunile anunțate sunt doar vârful aisbergului, Borg a menționat, de asemenea, că grupul de lucru a găsit aproximativ 30.000 de înregistrări de nume de domeniu legate de cripto, care au apărut numai în 2017 și 2018. "

O parte importantă a programului Cryptosweep este de a spori gradul de conștientizare a publicului cu privire la potențialele riscuri asociate cu ICO și criptovalutele, încurajând, de asemenea, publicul să prezinte și să alerteze agenția pentru eventualele escrocherii.

Evident, nu orice investiție în ICO sau care ține de o criptovalută este frauduloasă, dar investitorii sunt îndemnați abordeze orice ofertă de monedă inițială (ICO) sau orice alt produs produs de investiții legate de criptovalute, cu precauție extremă.

Operațiunea Cryptosweep contribuie la eforturile continue de a crește gradul de conștientizare cu privire la activitatea potențial frauduloasă care implică produse de tip criptovalute. Pentru a evita fraudarea investițiilor, investitorii ar trebui să verifice întotdeauna că au de-a face cu o persoană fizică sau o firmă înregistrată și ar trebui să ia în considerare cu atenție riscurile asociate investiției în acest "spațiu nou". Aceste tipuri de scheme nu au ajuns la stat pe o scară largă, dar sunt extinse în restul SUA și în Canada.

Până la urmă, să fim realiști: există foarte puține modalități legitime de a face 10, 15, 20% din investiția dvs., mai ales într-un timp foarte scurt. Și dacă cineva vă oferă recompense garantate, nu le oferiți banii, deoarece (gândiți-vă), până la urmă, când vine vorba de bani nimeni nu poate garanta nimic. Autoritățile de reglementare sunt atente la acest lucru și vor merge pe urmele acestor scame, pentru că acum au la dispoziție aceste investiții - care sunt în favoarea publicului - și, în mod esențial, toată această activitate se bazează pe furtul de la oameni a banilor lor de investiții, uneori strânși cu greu.

CryptoSecure, o companie care a anunțat recent că John McAfee ocupă funcția de consilier strategic senior, este una dintre companiile care a înaintat o scrisoare către NASAA, ca parte a acestui demers de a stopa scamele.

Din păcate este lesne de înțeles de ce realitatea a permis această situație: unii oameni vor să se îmbogățească rapid, iar alții profită de dorința - dar mai ales - și de lipsa lor de cunoaștere. Ba mai mult, și cei care știu cum funcționează lucrurile pot fi surprinși de"scheme" noi. De aceea, rețineți că este foarte important să fiți deosebit de circumspecți și să verificați mereu legitimitatea contrapărții cu care colaborați.
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Ce ascunde blochain-ul "sub capotă"?

Ce ascunde blochain-ul "sub capotă"?

Pur și simplu, un blockchain este un tip de registru distribuit sau o bază de date descentralizată care ține evidența continuă a înregistrărilor digitale ale celor care dețin... or..
  •   1
  •   0
  •   2571
  •   0
Viitorul tehnologiei blockchain

Viitorul tehnologiei blockchain

În timp ce există multă vâlvă în jurul tehnologiei și deja multe implementări, blockchain nu este într-adevăr implementat la scară largă. De asemenea, în timp ce înregistrările im..
  •   1
  •   0
  •   3055
  •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!