Strategia de tranzacționare bazată pe pin-bar

În cadrul acestui articol vei afla diferitele aspecte ale strategiei de tranzacționare bazate pe pin-bar-ul materializat atunci când piața capătă momentum. În legătură cu acestea, vom discuta condițiile necesare pentru o poziție de cumpărare sau vânzare bazată pe o singură bară (lumânare) și momentul și locul optime de plasare a ordinului de limitare a pierderii ("Stop-Loss" - SL).

Un potențial punct de intrare bazat pe strategia de tranzacționare a pin-bar-ului este identificabil grație unei singure bare / lumânări. Lumânarea trebuie să îndeplinească, atunci când se închide, doar două condiții. În primul rând trebuie, evident, să fie un pin-bar, adică o bară cu prețul de deschidere și închidere situate ori în partea de sus ori în partea de jos a sfertului întregului interval al lumânării. Cu alte cuvinte, dacă întreaga amplitudine a lumânării este împărțită în patru, corpul lumânării trebuie să fie amplasat în sfertul superior sau în cel inferior. Cea de-a doua condiție este aceea că, dacă bara se închide în partea superioară a intervalului său, minimul ei trebuie să fie sub cel al ultimelor patru lumânări (sau bare) anterioare. Invers, dacă bara se închide în partea inferioară a intervalului său, maximul ei trebuie să fie peste cel al ultimelor patru lumânări (sau bare) anterioare.

Dacă bara se închide în partea superioară a intervalului, dacă iei în considerare condițiile impuse de această strategie, cauți ca maximul ei să fie depășit cu cel puțin un pip de următoarea bară, iar la acest preț intri long - adică pe cumpărare. Cu toate acestea, în cazul în care prețul evoluează sub minimul barei care constituie semnalul potențialul, respectiv al pin-bar-ului, înainte ca prețul să-i depășească maximul cu măcar un pip, așteptarea poziției de cumpărare va fi invalidată și, prin urmare, tranzacția nu va mai fi inițiată.

Dacă bara se închide în partea inferioară a întregii sale amplitudini, dacă iei în considerare cerințele unui pin-bar valid, cauți ca minimul ei să fie depășit cu cel puțin un pip de următoarea bară (deci, ca următoarea bară să creeze un nou minim în raport cu pin-bar-ul), iar la acest preț intri short - adică pe vânzare. Cu toate acestea, în situația în care prețul ajunge să oscileze și sub maximul pin-bar-ului, înainte ca prețul să-i depășească minimul cu măcar un pip, așteptarea poziției de vânzare nu va mai trebui luată în calcul, cel puțin în ceea ce privește semnalul oferit de pin-bar.

Stop-Loss-ul va fi plasat la un pip peste maximul pin-bar-ului - dacă poziția semnalată este una de vânzare -, respectiv sub minimul pin-bar-ului dacă poziția semnalată de pin-bar este una de cumpărare.

Este foarte important să iei în considerare că o asemenea acțiune a prețului, care practic nu reprezintă altceva decât o puternică respingere a prețului de către un nivel de suport, respectiv de rezistență, se constituie, de cele mai multe ori, într-un moment premergător al accelerării momentumului. Practic, pin-bar-ul este acea zonă în care momentumul ia naștere, iar evoluția-i imediat următoare nu este nimic altceva decât accelerarea propriu-zisă a acestuia.

Profitul va fi marcat la următorul nivel important de rezistență, pentru pozițiile de cumpărare, respectiv de suport pentru cele de vânzare.

Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Strategia de tranzacționare "The Bladerunner Trade"

Strategia de tranzacționare "The Bladerunner Trade"

Numele strategiei conține cuvântul "blade" care, în traducere din engleză, înseamnă "lamă". Lama este reprezentată de EMA ("exponential moving average") cu o perioadă de 20, care "..
 •   0
 •   0
 •   956
 •   0
3 metode simple de tranzacționare cu ajutorul mediilor mobile

3 metode simple de tranzacționare cu ajutorul mediilor mobile

Simplitatea este cheia succesului, iar cum media mobilă ("moving average" - MA) se bazează pe un principiu atât de simplu - însumarea tuturor celor "n" prețuri de închidere ale lum..
 •   0
 •   0
 •   2224
 •   0
Strategia de tranzacționare "London Hammer"

Strategia de tranzacționare "London Hammer"

Deschiderea sesiunii londoneze poate reprezenta o oportunitate pentru cei care urmăresc pattern-urile specifice. Strategia presupune suprapunerea debutului sesiunii londoneze cu..
 •   0
 •   0
 •   1847
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!