Trăsăturile pe care le are un trader de succes

Rareori succesul se naște pur și simplu grație altui motiv decât munca, perseverența și dorința de a reuși. În continuare vom trece în revistă trăsăturile pe care un trader aspirant trebuie să le aibă și / sau să le cultive.

Cei mai mulți traderii de succes au trecut printr-un proces dureros de învățare. În timp ce, într-un anumit grad, toți oamenii învață din greșelile lor, traderii de succes par să învețe mai bine decât alții. Comercianții de succes sunt cei pregătiți să păstreze atitudinea deschisă către învățare și niciodată nu presupun că știu totul. În tranzacționare în momentul în care credeți că știți totul, vor veni numaidecât momentele când veți afla că nu faceți asta, piața dovedindu-v-o. Greșelile sunt cele mai bune instrumente de învățare pe care le avem! Un principiu cheie că "este acceptabil să faci o greșeală, dar niciodată nu este acceptabil să nu înveți din ea".

Cei mai de succes traderi iubesc tranzacționarea. Ei au dezvoltat o adevărată pasiune pentru asta (nu pentru banii care rezultă, cu toate că finalmente acesta este scopul). Nu există prea multe șanse de a avea succes în calitate de trader dacă nu aveți o dorință și o pasiune puternică față de tranzacționare. Nu mă înțelegeți greșit, majoritatea oamenilor intră în tranzacționare pentru bani, dar la un moment dat acest lucru se transformă într-un interes real și o pasiune. Când îi întreb pe traderii de succes ce anume îi motivează să continue să fie un traderi, rareori este vorba despre banii menționați; de cele mai multe ori este o dragoste pentru ceea ce fac (lucru la care subscriu la rândul meu), și pentru alte aspecte conexe cu aceasta.

Traderii de top au un stil pe care și l-au modelat în jurul propriilor puncte forte și lucrează pentru a-și compensa slăbiciunile și defectele. Este puțin probabil ca trader-ul începător să aibă același stil și abordarea tranzacțiilor încă de la început. Primii pași pentru orice începător vor fi îndreptați spre a adopta stilul de tranzacționare al tradiner-ului, formatorului sau mentorului lor, cu toate acestea în timp, ei îl vor rafina și îl vor modifica pentru a se potrivi personalității și caracterului lor. Pentru a realiza acest demers trebuie să aveți un înalt grad de conștiință de sine, inclusiv capacitatea de a realiza sincera autoevaluare și reflecție. Acest lucru poate dura mai mulți ani și, în plus, necesită un grad înalt de onestitate, ceva care nu este întotdeauna ușor de dezvoltat. Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă traderii este atunci când folosesc o abordare sau un stil care nu este cel mai potrivit pentru personalitatea lor. Îl comparăm cu un atlet care alege un eveniment greșit pentru tipul de corp. Consider că cei mai de succes comercianți folosesc un stil / o abordare care se potrivește personalității lor și astfel le oferă un arsenal definit cu pe care pot lucra. Consecința acestui fapt este că traderii de toate tipurile pot obține succes, indiferent dacă sunt extrem de agresivi sau extrem de conservatori.

Am văzut ego-ul și mândria oamenilor ducându-i într-o grămadă de tranzacții pe pierdere și nici eu nu am fost imun la această problemă. Opusul egotismului și mândriei sens este faptul de a știi cât te poți întinde și să nu încerci să depășești acea limită. Această trăsătură ar trebui să o recunoaștem ca reprezentând media traderilor de succes. Una dintre cele mai mari erori comise de mulți traderi este de a permite punctelor de vedere pe piață să devină însoțite de ego-uri. Același lucru se poate spune și în ceea ce privește "mândria", deși strâns legată de ego, mândria este puțin diferită și, deși este considerată o emoție pozitivă, mândria excesivă poate constitui un impediment major pentru succesul tranzacționării. Este vital ca un trader să recunoască că a greșit sau că este posibil să fi greșit și că are limitări și defecte.

Iată doar niște trăsături elementare care vă vor croi drumul spre succes.

Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Cum tranzacționează traderii bancari?

Cum tranzacționează traderii bancari?

Dacă, cel puțin pentru un moment, îți apleci atenția asupra întrebării "Cine dă tonul mișcărilor din piață?" și dacă mai și știi că este nevoie de volume imense pentru "a mișca pre..
 •   0
 •   0
 •   1345
 •   0
Cum traderii profesioniști profită de stopurile traderilor amatori?

Cum traderii profesioniști profită de stopurile traderilor amatori?

Piața Forex este renumită pentru volumele imense de tranzacționare, volume care favorizează o mare lichiditate și care, în mare parte, sunt deținute și "puse în mișcare" de entităț..
 •   1
 •   0
 •   1945
 •   0
Ce fel de trader ești?

Ce fel de trader ești?

Toți oamenii sunt diferiți şi de asemena şi instrumentele financiare, chiar dacă baza este aceeaşi detaliile sunt cele care fac diferența. Or, tocmai din acest motiv fiecare trader..
 •   0
 •   0
 •   2331
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!