Cum să identifici schimbarea direcției in trading, înainte ca ea să se producă

Previziunea în legătură cu momentul când un instrument financiar este pe punctul de a-și schimba direcția este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care un trader poate încerca să le facă. Cu toate acestea, există câteva semne care vor apărea pe măsură ce piețele se pregătesc să schimbe tendințele. Situația va fi aceeași, indiferent dacă este vorba despre o retragere intermediară (throwback) sau o schimbare reală a tendinței propriu-zise.

Unul dintre lucrurile cele mai frecvente pe care trebuie să le cauți este o pauză de trend. Cea mai mare problemă pe care majoritatea traderilor o au în încercarea de a utiliza o pauză de trend este faptul că ei nu au nici o idee despre termenul utilizat. Destul de des, aud traderi vorbind despre tendința care se schimbă pe un grafic de ore (H1, H4 etc.). Aceasta nu este tendința, ci mai degrabă ceea ce face piața pe termen foarte scurt. O tendință este ceva care necesită timp pentru a (se) construi și ceva pe care aproape toți cei de pe planetă îl pot vedea pe măsură ce se uită la piețele financiare globale, ca să zic așa. Ce sa întâmplat în ultimele 50 de puncte este greu de analizat și, la urma urmei, nici nu merită efortul.

Unul dintre cele mai bune reguli pe care le-am găsit de-a lungul anilor este de a trasa liniile de trend pe intervalul săptămânal (și/sau zilnic). Acest lucru nu înseamnă neapărat setup-ul săptămânal unică, ci mai degrabă o modalitate excelentă de a face diferența între ceea ce este și nu este (sau există) în acel moment în piață. Pur și simplu, așa cum este cazul tuturor analizelor tehnice, cu cât intervalul de timp este mai mare, cu atât este mai important - are o greutate mai mare. Acest lucru se datorează faptului că este nevoie de mai multe tranzacții și, prin urmare, de prezența mai multor emoții - psihologia de masă - pentru a afecta modul în care prețul evoluează pe un grafic săptămânal, spre deosebire de un grafic care se bazează pe intervalul de timp de o jumătate de oră. Este nevoie doar de un volum mai mare.

Din acest motiv, atunci când vezi o spargere a liniei de trend pe graficele săptămânale, ar trebui să îți atragă atenția.

Una dintre cele mai mari greșeli pe care traderii Forex par să le comită necontenit este ideea că trebuie să fii mereu diferit de turmă - mai deștept decât ea sau opus ei. Nu mă pot gândi la un sfat mai periculos și mai dezavantajos în ceea ce privește tranzacționarea! Nu ai volumul și nici capitalul necesare pentru a mișca singur piețele și, ca atare, ai nevoie de restul participanților de pe piață pentru a juca împreună cu tine. De aceea îmi place să folosesc indicii evidente și setări care sunt atât de evidente încât întreaga lume le acordă atenție. Nu vreau să fiu cel mai deștept, deosebit, interesant etc comerciant din cei pe care cineva îi poate cunoaște, ci doar unul profitabil!

Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Cum identific și tranzacționez inversarea trendurilor

Cum identific și tranzacționez inversarea trendurilor

Tendințele, formă de evoluție a prețului postulată de analiza tehnică, sunt, alături de nivelele de suport și rezistență, elementele ce stau la baza deciziei de cumpărare, vânzare ..
 •   0
 •   0
 •   1853
 •   0
Algoritmul de identificare a trendurilor

Algoritmul de identificare a trendurilor

Deși poate părea destul de complicat, dat fiind cuvântul "algoritm" pe care titlul acestui articol îl conține, realitatea este că identificarea unei tendințe nu este atât de compli..
 •   0
 •   0
 •   1488
 •   0
Tranzacționarea trend-ului: străpungere sau confirmare?

Tranzacționarea trend-ului: străpungere sau confirmare?

În funcție de acțiunea prețului față de o anume linie, tranzacționarea se împarte în două: cea la confirmare și cea la străpungere. Tranzacționarea la confirmare presupune aștep..
 •   1
 •   0
 •   1205
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!