Declarațiile lui Draghi de la Strasbourg

“Banca Centrală Europeană trebuie să sprijine în continuare economia zonei euro prin politica sa monetară restrictivă”, au declarat doi reprezentanți ai ECB. Pe 8 decembrie, Consiliul de Administrație al băncii va decide modul în care se va desfășura achiziția obligațiunilor în valoare de 80 de miliarde de euro.


Luni, în ședința de la Strasbourg, Mario Draghi a atenționat Comisia Parlamentului European despre necesitatea menținerii de către ECB a nivelului actual al politicii monetare pentru a readuce inflația din zona euro la valoarea sa de aproape 2%.

"Obiectivul nostru e să restabilim nivelul inflației prin continuarea sprijinului monetar a economiei zonei euro, în pofida devierii PIB-ului” a spus Draghi. În același timp, oficialul a mai declarat că trebuie se privim dincolo de reacția pieței la Victoria lui Trump în SUA care, cu siguranță, va avea consecințe pe termen lung asupra economiei greu de prezis.

Anumite surse ale ECB spun că există posibilitatea reducerii achiziționării de obligațiuni de la țările cu deficit bugetar, cum ar fi Germania.


Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

SUA dă semne de recesiune în următorii 4 ani

SUA dă semne de recesiune în următorii 4 ani

Christopher Dembik – trader și analist macro în cadrul Saxo Bank a scris într-o publicație a sa despre riscul SUA de a intra într-o perioadă de recesiune și șomaj în următorii ani,..
  •   0
  •   0
  •   1352
  •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!