Ce este Ether?

Ether este tokenul de bază care alimentează blocul Ethereum, dar servește un scop ușor diferit de ceea ce face bitcoin în blocul Bitcoin. Deși etherul este comercializat pe piețele publice și a prezentat o apreciere a prețului similară cu cea a unui bitcoin, acestea sunt destul de diferite prin design. Etherul nu este destinat să fie o unitate de monedă pe o rețea de plată reciprocă; mai degrabă, acționează ca "combustibil" sau "gaz" care alimentează rețeaua Ethereum.La cel mai înalt nivel, Ethereum este o platformă open-source care rulează contracte inteligente. Atunci când contractele inteligente sunt executate pe un bloc-chain, ele devin auto-executante atunci când sunt îndeplinite anumite condiții. Execuția contractelor inteligente necesită resurse computaționale care trebuie plătite într-un fel: aici intră etherul.

Etherul este cripto-combustibil care permite contractelor inteligente să ruleze. Acesta oferă stimulent pentru ca nodurile să valideze blocurile din blocul Ethereum, care conține codul de contract inteligent. De fiecare dată când un bloc este validat, se creează 5 etheri și sunt atribuiți nodului creat cu succes. Un nou bloc este propagat aproximativ la fiecare 15-17 secunde. Unele noduri pot găsi soluția corectă unui bloc fără a fi incluse în rețea. Rețeaua Ethereum recompensează aceste noduri cu 2-3 etheri.

Persoanele care interacționează cu aplicațiile descentralizate pe platforma Ethereum vor trebui să plătească rețeaua în ether, pentru utilizare. Dezvoltatorii sunt stimulați să creeze aceste aplicații descentralizate deoarece vor fi plătiți în ether pentru munca lor. Dezvoltatorii sunt, de asemenea, stimulați să scrie aplicații de calitate, deoarece aplicațiile risipitoare vor fi mai scumpe și probabil că nu vor fi folosite la fel de frecvent ca alternative mai bune.

Cantitatea totală de ether nu este limitată, ca o cantitate totală de bitcoin. 60 de milioane de ether au fost create în timpul aglomerării inițiale, dintre care 12 milioane au fost sprijinite timpuriu și Fundația Ethereum. Majoritatea banilor colectați vor fi utilizați pentru finanțarea viitoarelor inițiative de dezvoltare.

Modelul de emitere a etherului este unic în sensul că nu subliniază deflația ca majoritatea altor active criptografice populare. Inițial, emisia de ether a fost limitată la 18 milioane pe an, ceea ce reprezintă 25% din oferta inițială. Dar, mai recent, Vitalik Buterin a spus că nivelurile de emisie vor fi mai degrabă dependente de securitate decât de un program predefinit. Deși această rată este fixă ​​în fiecare an, rata monetară a inflației scade în fiecare an, făcând etherul o monedă dezinflaționistă. Dezinflația se produce atunci când rata inflației scade în timp.

Se așteaptă ca foarte mulți etheri să se piardă, iar aceasta în fiecare an, deoarece unii utilizatori își pot uita cheile private, unii pot trece mai departe fără să le transmită altora cheile private, iar alții pot trimite ether la o adresă fără o cheie privată corespunzătoare. Pe măsură ce rețeaua va crește, este de așteptat ca rata anuală de pierdere a etherului să fie egală cu rata anuală de emisiune. Speranța este că etherul va fi deflaționist în 2140, în același timp în care Bitcoin încetează să mai emită monede noi.
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!