MyfxBook, un instrument util pentru analiza rezultatelor

Este departe de a fi cea mai bună abordare să tranzacționezi fără a-ți cunoaște potențialul, crezând că deții performanțe remarcabile sau subestimându-te. Este foarte ușor, mai ales la începutul carierei de trader, dar nu numai (deoarece și celor cu o oarecare experiență li se poate întâmpla), să cazi în plasa tranzacționării fără un ghid care să te sprijine în vederea cizelării strategiei și modului de administrare a capitalului (money-management).

Platforma de tranzacționare MetaTrader 4 (MT4) încearcă să ofere sprijin în acest sens prin statisticile pe care le poate genera. Mă refer la statisticile pe care şi tu le poți verifica, indiferent că tranzacționezi pe un cont demonstrativ (demo) sau cu bani reali (live), accesând fereastra "Terminal" din cadrul platformei MT4. Pentru a face acest lucru este nevoie să navighezi la "View" (Vizualizare) - "Terminal" din meniul principal al platformei ori apăsarea combinației de taste Ctrl+T. Fereastra în discuție prezintă mai multe pagini de tabulare ("tab pages"), una dintre ele având eticheta "Account history" (Istoricul tranzacțiilor). Comută pe această pagină și execută click-dreapta pe unul dintre ordine sau pe bara gri unde sunt consemnate sumele aferente profitului, respectiv pierderii ("Profit/Loss"). Din meniul care apare selectează, mai întâi, "All History" (Întregul istoric) pentru a te asigura că în istoric vor apărea toate ordinele de până la momentul respectiv. Execută din nou click-dreapta pe unul din ordine și selectează, de această dată, "Save as Detailed Report" (Salvare ca raport detaliat). Se va deschide un dialog care-ți va cere să salvezi un fișier cu numele "DetailedStatement" și extensia .htm. După ce îl salvezi, acesta se va deschide în browser-ul tău implicit, iar astfel vei avea acces la statistica ordinelor tale. Este o variantă destul de utilă, însă, dacă dorești o statistică realizată la un nivel superior, o variantă mult mai bună este MyfxBook.

Pe lângă informațiile oferite de raportul pe care îl generează MT4, MyfxBook oferă și mai mult detaliu, dar într-o formă susținută de grafice. De exemplu folosind MyfxBook, îți poți analiza performanțele în tranzacționarea parității EURUSD în comparație cu, să zicem NZDUSD. Cum? Foarte simplu: MyfxBook îți va arăta statisticile pentru ambele parități, în termeni de profit și pierdere, în monedă sau în puncte (PIPS). Prin urmare, în loc să urmărești fiecare ordin din raportul generat de MT4 sau să te bazezi pe memorie (care, după câteva zeci de ordine începe să joace feste, nepermițându-ți să ai o părere obiectivă), pentru a vedea pe care dintre parități ai fost profitabil, este necesar doar să te uiți la statisticile conținute în modulul "Advanced Statistics" (Statistici avansate). În acest fel îți vei da seama, să zicem, că strategia te funcționează mai bine pe EURUSD, iar astfel te vei concentra la tranzacționarea oscilațiilor acesteia.

Prin urmare, MyFxBook poate fi un instrument de un real folos, permitându-ți să iei seamă de perioada în care este cel mai bine (pentru tine) să plasezi ordine, cât să le lași deschise, în ce zile ale săptămânii să tranzacționezi mai activ și în ce perioade ale anului să dedici mai puțin timp (și implicit bani) tranzacționării, dar și multe altele. Practic, te ajută să-ți modelezi strategia și, implicit, și modul de administrare a capitalului (money-management-ul) în funcție de stilul care ți se potrivește, dar și de condițiile reale (paritate valutară sau instrument financiar, ore de tranzacționare, risc etc.).

Studierea fiecărui modul conținut în pagina ta de statistici, cu siguranță îți va spori cu mult rezultatele în tranzacționare, așa că deschide-ți și tu un cont MyfxBook și conectează-l cu contul tău de tranzacționare. Nu are importanță dacă este unul real sau doar demonstrativ. Ceea ce este important este să profiți de resursele pe care acest instrument ți le oferă, pentru a te nișa pe ceea ce, pentru tine, este mai benefic și, invers, pentru a stopa acele abordări care nu aduc nici un beneficiu sau care, chiar din contră, aduc prejudicii financiare.

Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Cum să configurezi contul pe MyfxBook?

Cum să configurezi contul pe MyfxBook?

Configurarea unui cont pe MyfxBook presupune existența (respectiv crearea) a două conturi, unul pe MyfxBook, iar celălalt de tranzacționare, și conectarea acestora. Crearea unui c..
 •   0
 •   0
 •   841
 •   0
MQL - Noțiuni de bază

MQL - Noțiuni de bază

Utilizând limbajul de programare a celor de la MetaQuotes - MetaQutoes Programming Language 4 (MQL4), poți realiza o varietate de lucruri și acoperi o serie de necesități. În princ..
 •   0
 •   0
 •   1066
 •   0
3 greșeli de tranzacționare care îți distrug contul

3 greșeli de tranzacționare care îți distrug contul

Este uman să greșești, dar este o foarte mare greșeală să îți pierzi contul, deși la rândul ei o asemenea întâmplare poate să dea lecția sa, tristă dar prețioasă. Dar de învățat tr..
 •   0
 •   0
 •   1111
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!