Nu mai alerga după tranzacții

Luna august, pentru majoritatea traderilor din întreaga lume, este una foarte liniștită. Cele mai multe perechi valutare au tendința de a varia destul de puțin dar mai ales de a sta în loc. Instrumentele care au o volatilitate foarte mică sau, cu alte cuvinte, care nu se mișcă (oscilează) prea mult, aproape că nu se mai mișcă deloc în aceste momente, iar astfel piețele sunt foarte dificile, și prin urmare nu mai sunt compatibile cu orice sistem de tranzacționare. Pentru ca un trader să poată fac bani, este mai bine ca volatilitatea să fie ridicată și oscilațiile să evolueze în toată eleganța lor.


Urmează la sfârșitul trimestrului următor o nouă lună august, când o mulțime de comercianți vor pierde o mulțime de bani, dacă nu chiar conturi. Acest lucru se datorează faptului că nu vor reuși să se adapteze la condițiile de "liniște" specifice acestei luni și mai ales pentru că aleargă după piață.

Alergi după piață atunci când, în calitate de trader, nu te poți abține de la a intra în tranzacții, chiar dacă știi foarte bine că tranzacția nu este cea mai bună pe care ai putea să "o lansezi în piață". Mulți comercianți au această slăbiciune în tranzacționarea lor și este doar o chestiune de timp înainte ca aceștia să facă un deserviciu serios pentru contul lor.

Traderii profesioniști au totuși o trăsătură în comun, și anume că nu urmăresc niciodată piața și nu deschid tranzacții doar de dragul lor. Profesioniștii conștientizează că vor exista întotdeauna pe viitor suficiente ordine, așa că vor lăsa piața să vină la ei și să le ofere acele oportunități.

Toți traderii profesioniști au o abordare proprie, pe care o folosesc pentru a identifica oportunitățile de tranzacționare de pe piață. Pentru un trader profesionist, munca este ușoară deoarece nu intră pe piață și nu face trading decât dacă există o tranzacție foarte clară care să îndeplinească criteriile de intrare.

Comercianții care pierd bani fac exact contrariul. Aceștia pur și simplu nu pot se obține suficient de la tranzacționare și pentru ei tranzacționarea se apropie de o dependență (ca cea de narcotice). Departe de a aștepta ca piața să vină la ei și să formeze setări excelente pentru a intra, traderii începători se încântă în fața oricărei oportunități de tranzacționare și intră, pentru a pierde, de cele mai multe ori, evident.

Pentru a deveni parte a grupului special de traderi, care face bani în mod constant, va trebui să faci câteva schimbări în abordarea ta curentă în ceea ce privește tranzacționarea. Mai întâi trebuie să selectezi strategia de tranzacționare, cum ar fi tranzacționarea acțiunii prețului. Odată ce ai stabilit strategia de tranzacționare, trebuie să o perfecționezi. Pentru a face bani pe piețele valutare, nu trebuie să cunoști 100 de semnale de intrare. Ai nevoie doar de 2 sau 3 pe care le cunoști și să le înțelegi foarte bine.

Odată ce ești familiarizat și încrezător în tehnica ta de tranzacționare, este o chestiune de timp până vei învăța să ai răbdare, dar și să apeși pe trăgaci atunci când este cazul, asemenea unui profesionist. Încetează să mai urmărești piața și să deschizi un ordin la cea mai mică oscilație a prețului în direcția pe care o aștepți!

Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Procesul de tranzacționare - mai important decat rezultatul

Procesul de tranzacționare - mai important decat rezultatul

Probabil că o să găsești o mulțime de definiții și păreri despre tranzacționarea Forex, despre traderi și instrumente de tranzacționare… Dar ce anume face diferența dintre un trad..
 •   0
 •   0
 •   5394
 •   0
Tranzacții bursiere

Tranzacții bursiere

Bursa este un mecanism complex de concentrare a cererii şi ofertei pentru anumite categorii de valori, în scopul realizării tranzacţiilor într-un cadru organizat și competitiv. Pe ..
 •   0
 •   1
 •   2557
 •   0
Cum identific cele mai bune tranzacții?

Cum identific cele mai bune tranzacții?

"Simplitate este cheia succesului" zice o înțeleaptă vorbă. Este adevărat că sună bine, dar din păcate puțini încearcă sau știu să o aplice în tranzacționare. În continuare iți voi..
 •   0
 •   0
 •   2038
 •   0
Strategii de ieșire din tranzacții

Strategii de ieșire din tranzacții

Ieşirea dintr-un ordin este la fel de importantă precum intrarea, însă de prea puține ori traderii îşi concentrează eforturile şi spre lămurirea acestei probleme, de interes magist..
 •   0
 •   0
 •   1032
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!